28 maart 2023

Nieuwe Wethouderskandidaat

 

SGP draagt Leo Barth voor als wethouder

Nadat Erik Wassink op 20 maart jl. zijn taken als wethouder heeft neergelegd heeft de fractie van de SGP Krimpenerwaard zich direct gebogen over opvolging.

We zijn dankbaar en verheugd dat we een opvolger hebben gevonden.
SGP Krimpenerwaard draagt Leo Barth uit Ouderkerk aan den IJssel voor als kandidaat-wethouder. Na benoeming door de gemeenteraad zal hij worden beëdigd in de raadsvergadering van 18 april 2023.
 
Leo Barth is 58 jaar en woonachtig in Ouderkerk aan den IJssel. Hij is een ervaren bestuurder en kent de Krimpenerwaard goed aangezien hij van 2002 tot 2006 wethouder was van de gemeente Ouderkerk en aansluitend tot de herindeling raadslid in dezelfde gemeente. Ook landelijk is hij actief als secretaris van het hoofdbestuur van de SGP met goede contacten in de landelijke politiek. Hij is jurist en altijd werkzaam geweest in de bank- en vastgoedsector.
Leo Barth: “Ik ben dankbaar dat de fractie mij voordraagt en ben ook enthousiast en gemotiveerd om samen met de andere collegeleden het goede voor de Krimpenerwaard te zoeken in een tijd waarin veel op het openbaar bestuur afkomt. Ik reken ook op een goede samenwerking met de gemeenteraad”.
 
Fractie en bestuur SGP Krimpenerwaard