Politie

De SGP hecht veel belang aan voldoende blauw op straat. De mogelijkheden van de gemeenteraad om de politiesterkte te vergroten zijn klein, toch moet de gemeente er voortduurend op toezien dat de kwaliteit van veiligheid van de burger niet in het gedrang komt.

De gemeente zorgt voor toezicht met behulp van de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA's) om een veilige openbare ruimte te hebben. Ook buurtpreventieteams (whatsappgroepen) kunnen een positieve bijdrage leveren. Daarnaast pleit de SGP voor een flinke inspanning om de deelname van inwoners aan Burgernet op tenminste 20% te krijgen.

Groepen die overlast geven, zijn in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor hun wangedrag. Maar ook ouders moeten aangesproken worden op het gedrag van hun kinderen. De SGP pleit voor een brede aanpak met betrokkenheid van jeugd en jongerenwerker(s).

Bij evenementen en uitgaansgelegenheden moet strikt gehandhaafd worden als het gaat om geluidsoverlast en sluitingstijden. Het kan niet zijn dat een hele buurt wakker ligt door het feestje van een ander 

Voor seksinrichtingen en coffeeshops is geen ruimte in de Krimpenerwaard. Ook moet de politie de dealers van hard- en softdrugs hard aanpakken. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat prostitutie bijdraagt aan huwelijksontrouw, gezinsontwrichting met alle gevolgen van dien. Drugsgebruik en drugshandel leiden tot criminaliteit.

 

 Terug naar overzicht

Lid worden

Dankzij zo'n 30.000 SGP-leden, kunnen wij, landelijk en lokaal, een vuist maken in de politiek. Wil jij hier ook aan bijdragen?

Doneren

Is een lidmaatschap niet wat je zoekt, of je bent al lid? Ook financiële steun stellen wij erg op prijs.

Werk mee

Wil jij bijdragen aan het behalen van onze doelen? Bekijk dan de openstaande vrijwilligers- en vaste functies.