24 augustus 2017

Zomerstage gemeenteraadsfractie III

 

De helpende hand toegestoken bij de Stichting Welzijn Ouderen Schoonhoven, de actieve welzijnsorganisatie in Schoonhoven, waar ongeveer 150 vrijwilligers zich voor inzetten.

De gemeenteraad organiseerde een zomerstage bij diverse bedrijven en instellingen en ik vond het zinvol om ook mijn steentje bij te dragen. Na de meeloopdag bij de Kinder Opvang Schoonhoven nu een ochtend in de keuken bij de SWOS aan de Oranjeplaats.

Het menu was: kippensoep, gebakken aardappels, salade, kipschnitzel en als toetje diverse soorten fruit. Er moest daarom een flinke berg aardappels geschild worden die na het koken weer in schijfjes gesneden werden. 

 De veertig aanwezigen vonden het heerlijk. Het leuke was dat diverse oudere Schoonhovenaren mij herkenden: "Jij bent Pieter Neven, en jij ging vroeger met mijn zoon om". Een aanwezige zei: "het is een feest"., waarop één van de medewerkers reageerde dat het bij de SWOS altijd een feest is. Leuke gesprekken gevoerd met diverse aanwezigen tijdens het serveren.


Alle waardering voor al die vrijwilligers die zich inzetten voor dit welzijnswerk. Ik kreeg een goed inzicht hoeveel tijd en inzet het kost om een maaltijd voor 40 personen klaar te maken, en dat drie keer per week. De heer Goudriaan - een man met hart voor de SGP - bedankte namens alle aanwezigen voor de inzet van de kookploeg, waarna een applaus volgde. 

Pieter Neven