19 december 2017

Werkbezoek SGP-fractie aan Casteleijn

Maandag 18 december bracht de fractie een werkbezoek aan Casteleijn Stroopwafels in Bergambacht. We waren benieuwd hoe dit bedrijf functioneert in de nieuwe gemeente.

We werden verwelkomd met koffie (uiteraard met stroopwafel) door de heren Wim en Jan Dirk Casteleijn en Arian de Weert. Het bedrijf is 125 jaar geleden gestart als bakkerij en steeds verder gegroeid tot 150 medewerkers nu en een export naar ruim 30 landen. Er wordt gewerkt in 3 ploegen waardoor het bakproces 24/6 door kan gaan. Casteleijn is als familiebedrijf gespecialiseerd in (biologische) wafels, gevulde biscuits en overige koekproducten. Het bijzondere is dat er uitsluitend op order wordt geproduceerd.

De rondleiding in het productiegedeelte was erg indrukwekkend! Het belangrijkste is dat de teams enorm goed op elkaar ingespeeld moeten zijn. En natuurlijk moeten de machines continue op orde gehouden worden. Het is verbazingwekkend hoe machinepark en authentieke recepten en bakprocessen hier hand in hand gaan!

Grootste uitdaging voor het bedrijf is het aantrekken van goede werknemers. Daarom heeft Casteleijn juist deze week een mooie vacaturekrant huis aan huis laten bezorgen. Vanuit de gemeente zijn er ook initiatieven samen met de bedrijven. Het wordt echter steeds lastiger in de huidige arbeidsmarkt.

Onze gastheren gaven aan de weg naar de gemeente goed te kunnen vinden en dat ook vanuit het College van B&W regelmatig bezoeken worden afgelegd. Al was dit voor de herindeling wat laagdrempeliger. Daarnaast speelt de parkeercapaciteit op dit bedrijventerrein een steeds grotere rol. Qua ruimte zijn er weinig mogelijkheden. Voor de toekomst zal hier echter toch een oplossing voor gezocht moeten worden. Tenslotte staat er in natte perioden nogal eens veel water op de weg in de lagere gedeelten.

Als fractie konden we ons voordeel doen met deze inbreng!

We wensen dit mooie bedrijf heel veel bakplezier toe voor de toekomst!

Fractie SGP-Krimpenerwaard