20 december 2016

Vier redenen waarom dit besluit over de kazerne in Stolwijk diep te betreuren is...

 

De Raad van Krimpenerwaard heeft het besluit genomen dat de nieuwe brandweerkazerne toch in het centrum blijft en niet in De Poort komt, in tegenstelling tot wat in de Raad van Vlist was afgesproken. Vier redenen waarom dit besluit diep te betreuren is:

1. De Raad van Vlist heeft jarenlang gestreden voor zoveel mogelijk woningbouw in het centrum (alle fracties op 1 na) elke m2 moet maximaal benut worden om zo de kern vitaal te houden. Ondernemers, scholen, verenigingen; iedereen ziet de mogelijkheden van vitale kernen. Het was een van de laatste bouwmogelijkheden op eigen grond. Door de kazerne op deze plek is er fors minder bouwmogelijkheid. 

2. Als de Raad van Krimpenerwaard eensgezind een vuist had gemaakt richting Provincie, was de noodontsluiting op de N207 er gewoon gekomen voor zowel brandweerwagens als aanrijdend personeel. Dan hadden daar ook enkele extra parkeerplaatsen gemaakt kunnen worden voor het personeel. Dan waren de bewoners van de Goudseweg dik tevreden geweest met de veiligheid.

3. De lokatie in het Centrum is echt geen veilige, aanrijdend brandweerpersoneel moet dwars over het dorpsplein rijden, tussen geparkeerde auto's en publiek door.

4. De 2 ton gemeenschapsgeld die al uitgegeven was voor aankoop grond De Poort kunnen we in De Vaart gooien. Gelukkig kan de gemeente er misschien nog wel een konijnenlandje van maken.....

Wat ook zo jammer is; twee gemeenteraadsfracties waren in Vlist nog groot voorstander van de lokatie in De Poort maar wijzigden van standpunt. Dat is het goed recht maar niet erg betrouwbaar naar buiten toe. Ik heb weinig behoefte om namen van fracties te noemen of hen zwart te maken. Het besluit is democratisch genomen, daar leggen we ons bij neer. 

Ik besef dat de lokatie van een kazerne in het licht van andere wereldproblemen slechts een klein probleem is. Maar als je je steeds inspant voor de vitaliteit van een kern is het toch wel een heel pijnlijk besluit.

fractie SGP-Krimpenerwaard

De Raad van Krimpenerwaard heeft het besluit genomen dat de nieuwe brandweerkazerne toch in het centrum blijft en niet in De Poort komt, in tegenstelling tot wat in de Raad van Vlist was afgesproken. Vier redenen waarom dit besluit diep te betreuren is...