14 februari 2015

Tour de France

Anders dan de naam doet vermoeden, doet de Tour de France dit jaar de Krimpenerwaard aan. De tweede etappe, die op zondag 5 juli 2015 wordt gereden, voert door Haastrecht. Voor de SGP reden om hierover bij het college aan de bel te trekken.

De SGP betreurt de organisatie van grootschalige sportevenementen op zondag in zijn algemeenheid en meer specifiek de tourkaravaan die de Krimpenerwaard op zondag aandoet. De volgende vragen zijn aan het college gesteld: 

1. Op welke manier is het college betrokken bij de voorbereidingen van deze etappe?
2. Welke maatregelen en kosten moet de gemeente maken om een ordelijk verloop van deze etappe mogelijk te maken?
3. Hoe is een normale bereikbaarheid van de Krimpenerwaard, specifiek van Haastrecht en omgeving gedurende die periode gegarandeerd?
4. Welke afspraken worden er gemaakt met hulpdiensten, ingeval van onverhoopte calamiteiten, zowel in en/of rond de gereden wedstrijd als voor onze eigen inwoners?
5, Kunnen de normale ’s zondagse activiteiten, met name ook kerkdiensten, op die dag ongehinderd plaatsvinden? Welke contacten heeft het college daarover met de kerken in onze gemeente?
6. Op welke manier worden burgers, met name inwoners van Haastrecht, geïnformeerd over de beperkingen die deze touretappe voor hen met zich zal meebrengen?

De SGP realiseert zich dat een en ander niet terug te draaien is. Nu dit sportevenement de Krimpenerwaard - helaas ook nog op zondag – aandoet, moet de overlast daarvan tot een minimum beperkt worden. De vragen aan het college heeft de SGP samen met de ChristenUnie gesteld.