17 november 2018

SGP Werkbezoek Verdouw

 
Werkbezoek Verdouw Bouwproducten!

Op zaterdag 17 november bracht de fractie een werkbezoek aan Verdouw Bouwproducten in Gouderak. We werden hartelijk verwelkomd door Herman Stomphorst, mede-eigenaar en directeur van dit prachtige bedrijf met een rijke historie. Herman woont in Stolwijk en kent de bouwwereld in de Krimpenerwaard op zijn duimpje.
 
Na een kop koffie kregen we een prachtige presentatie over het inmiddels bijna 110-jarige familiebedrijf. Het begon allemaal in 1909, in de oorlogsjaren maakte Verdouw de overstap naar de handel en op dit moment totaalleverancier voor de bouw. Herman vertelt dat ook Verdouw een tik door de crisis heeft opgelopen. Het was moeilijk om 10 man personeel te moeten ontslaan. Inmiddels zijn er weer 3 die zijn teruggekomen, waarmee Verdouw weer werk biedt aan zo’n 90 medewerkers.
 
Met gepaste trots vertelt Herman dat ze naast de vestiging in Bergambacht ook in Apeldoon een grote nevenvestiging (10.000m2) realiseren om aan de toenemende vraag vanuit het midden-oosten van Nederland te voldoen. Ook dat zal extra werkgelegenheid bieden.
 
Herman vindt het belangrijk dat je je als ondernemer onderscheid. Hij probeert dat door zich als ketenpartner op te stellen tijdens de bouw. En bouwers vinden het prettig wanneer je jouw kennis en ervaring dan inbrengt. Om die reden ontwikkelt hij zelf software, met name op het logistieke proces.
 
Het is van groot belang om een betrouwbare partner te zijn. “Doen wat je zegt” is bij Verdouw het uitgangspunt. Onder het motto “Morgen brengen, vóór 14.00 bestellen” garanderen ze elke levering op tijd. 
 
In de imposante hallen aan het Middelblok kunnen amper alle vrachtwagens, 12 stuks in totaal, worden gestald. Doelend op het transport begint Herman over de bereikbaarheid en ontsluiting in de Krimpenerwaard. Hij zou graag zien dat de 2e oeververbinding er kwam. Dat zou echt een uitkomst zijn! Als SGP kunnen we hem gerust stellen, aan de inzet van de SGP op dit punt zal het niet liggen. Maar dan wel met behoud van het prachtige landschap en huidige wegeninfrastructuur.
 
Aan het einde van rondleiding benadrukt Herman ook dat Verdouw zich inzet voor de hulpbehoevende medemens, dichtbij en ver weg. De opgerichte stichting “Verdouw gaat verder” zet zich ieder jaar in voor projecten in NL, Europa en daarbuiten. Het mooie is dat de medewerkers elk jaar bepalen welk project wordt gekozen. 
 
Het kijkje in de keuken bij Verdouw was indrukkend. We kregen te zien dat ze een zeer belangrijke toeleverancier is voor de bouw en bijzonder voor alle bouwondernemingen in de Krimpenerwaard. En daar zijn we als SGP heel blij mee!

Herman, zeer bedankt voor dit mooie bezoek en de gastvrijheid!