10 februari 2016

Fiestpont behouden voor Lekkerkerk

Mede door de inzet van wethouder Pieter Neven van de gemeente Krimpenerwaard ziet het er naar uit dat  de fietspont Lekkerkerk / Nieuw Lekkerland behouden blijft. Met name voor scholieren uit de Alblasserwaard die het Driestar- en Geminicollege In Lekkerkerk bezoeken zal het wegvallen van de veerdienst voor veel problemen zorgen.

De eigenaar/veerbaas Verwaal  heeft aangegeven dat hij per 31 januari 2016 gestopt. Dit is in goed overleg met Waterbus en de gemeente verschoven naar 31 maart dit jaar. Waterbus is in onderhandeling met de heer Verwaal over definitieve overname van het schip en zal daar binnenkort een besluit over nemen.  Definitieve aanbesteding in samenwerking met de gemeente Molenwaard zal dit jaar plaatsvinden. De gemeente Krimpenerwaard heeft samen met de gemeente Molenwaard, ondersteund door hun raden, aangegeven dat het fietspontje behouden dient te blijven. Er maken dagelijks alleen al zo’n 400 scholieren gebruik van de pont.

Beide gemeenten stellen nu hun raden voor de aanlegsteigers, pontons en verdere faciliteiten aan te kopen. Voor de gemeente Krimpenerwaard gaat het om een bedrag van 70.000 euro. Bijkomende kosten op dit punt zijn niet te verwachten, aangezien alles in een uitstekende staat van onderhoud verkeerd.