14 december 2022

Bouwen op het DIKA-terrein

Tijdens de raadsvergadering op 13 december 2022 heeft de gemeenteraad van de Krimpenerwaard ingestemd met het masterplan voor het DIKA terrein in Schoonhoven.

De woningen worden in een drietal gebouwen gesitueerd, variërend in zes, vijf en vier woonlagen. De karakteristieke schoorsteen wordt gerestaureerd en krijgt een prominente plaats in het plan. Naast de 68 woningen ( bestaande uit koop en middenhuur appartementen) uit het eerste voorstel wordt de ruimte die oorspronkelijk voor maatschappelijke doeleinden in het plan was opgenomen, getransformeerd naar 13 woningen voor het lagere koopsegment.

Raadslid Maarten Noordergraaf gaf namens de SGP fractie aan blij te zijn met de ontwikkeling van deze locatie. “Dit project is een voorbeeld van goede participatie. Binnen de mogelijkheden is er gekeken naar de wensen en bezwaren van de omwonenden. Complimenten aan de projectontwikkelaar die voor de ontwikkeling van de locatie breder heeft gekeken dan alleen de bouwlocatie. Het masterplan zorgt voor een duidelijke gebiedsverbetering en meer beleving van de historie van Schoonhoven. Een upgrade voor het hele gebied waar de SGP fractie erg content mee is”.